Klima hakkında doğru bilinen yanlışlar

29-12-2017 23:59
Klima hakkında doğru bilinen yanlışlar

PAHALISI İYİDİR

Ucuz klima kötüdür pahalı klima iyidir algısı tamamen yanlıştır.Günümüzde çok fazla sayıda klima markası var.Klimanın nerede üretildiği ve fiyatı değil kullanılan teknolojinin ne olduğu önemlidir.


KLİMA ONA DOKUNUR

Klimaların sağlık sorunları yaşayanların bulunduğu ortamlarda açılmaması doğru bilinen bir yanlıştır.Bebeklerin, yaşlıların, solunum sorunu olanların , astım hastalarının klimala ile soğutulmuş ortamlarda daha sağlıklı olduğu görülmektedir.%45 nem ve 23 derecede çalıştırılan klimaların sağlığa bir zararı olmayacaktır.Ama klimaların filtresinin düzenli periyotlarda temizlenmesi gereklidir.Direkt üfleme mesafesinde olmamak gerekir.Yazın tavana, kışın yere üflemelidir.


ALMIŞKEN BÜYÜK OLSUN

Almışken büyüğü olsun güçlüsü olsun düşüncesi çok yanlıştır. Kullanacağınız ortama uygun BTU’da klima tercih etmelisiniz.Yüksek kapasitede klima kullanmak ekonomik açısından da zarar verir.


BÜYÜK KLİMA DAHA AZ ELEKTRİK HARCAR

Büyük klima hızlı soğuttuğu için daha az enerji harcadığı söylenir.Büyük klima büyük alanları daha ucuz soğutur, daha küçük alanlarda az enerji harcamaz. İnverter klimalar diğer klimalara göre daha pahalıdır ancak daha az enerji harcar.


DEKORA UYSUN

Klimayı seçmek kadar, doğru yere monte etmekte önemlidir.Sürekli çalışan buzdolabı, tv ,ışık sistemleri vb.yakınında olmaması gerekir.Tüm elektronik aletleri olduğu gibi klimalarıda güneş alan yerlerde bulundurmamak gerekir.


BAKIM YAPTIRMAK ŞART DEĞİL

Klimanın filtresinin temiz olması iç ortamda hava kalitesini arttıracaktır. Drenaj gideri (Yoğuşma suyu)’nde beklemiş olan su ,mümkün olduğu kadar iç ortamdan hızlı bir şekilde uzaklaştırılmalıdır.Beklemiş olan su kötü kokuya ve istenmeyen sonuçlara sebep olacaktır.Klimanızın arızalanmaması için bakım yaptırmanızı öneririz.

 

Klima almak ve kullanmak kolay gibi görünsede, doğru kullanılmadığında , bulunduğu ortama uygun olmadığında, verimi düşebilir ve cihaz arıza yapabilir.Klima alırken hangi sıklıkta kullanacağınız, yaşadığınız şehir bile seçiminize etki edecektir.Bir uzmana danışarak seçim yapmanızı öneririz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.